NurLa MTB viikkolenkit syys 2020

Kalenteriin voi tulla muutoksia loppukesän aikana. Tapahtumista ilmoitetaan myös Nurmijärven Latu & Polun Facebook sivuilla. Muista myös tutustua osallistujan ennakko-ohjeeseen. Lenkit alkavat aina klo: 18, ellei muutoin mainita.

Päivitämme myös loppukauden ohjelman sen tarkentuessa.

Alaikäisten vanhemmat huomio: alle 18 vuotiaille tarvitaan vapaamuotoinen vanhemman lupa. Alle 12-vuotiaat ainoastaan vanhempien mukana.

Tervetuloa mukaan!

Pvm Päivä Ryhmä Kohde/reitti Vaativuus Kuvaus Lähtöpaikka
3.8 Maanantai MTB Evoc Reitti Keskivaativa Ajellaan leppoisasti Evoc-kisareittiä ja katsellaan hieman ajolinjoja. Rajamäen rahakulma, kiljavantie 3
6.8 Torstai Kilppari Kehityksen maja Helppo Perusleppoisaa menoa. Kehityksen maja, Kiljavantie 231
10.8 Maanantai MTB Alhoniittu, parkkipaikka Vaativa Vaativampi lenkki Alhonniitun ylä- ja alamäissä. ent. päiväkoti, Alhonniituntie 8
13.8 Torstai Kilppari Herunen-Hyvinkää Keskivaativa Perusleppoisaa menoa. Herusten Vire, Herustentie 248/Välitie 1
17.8 Maanantai MTB Jokela Keskivaativa Jokelan polkuja Koulukeskus, Jyväkuja 13
20.8 Torstai Kilppari Käpylännummi Rajamäki Helppo Perusleppoisaa menoa. Hautausmaan parkkialue, Astrakanintie 100
22.8 Lauantai Kaikki ryhmät Unelmien liikuntapäivä ja savusauna. Sääksi-Herunen-Röykkä Helppo Useita vaihtoehtoja kilpparista vaativampaan. Eeva vetää 100km jos kiinnostuneita. Kiljavantie 539, 05250 Kiljava, Suomi. Lähtöpaikka sairaalan takana. HUOM: nopeusrajoitus sairaala-alueella 30.
24.8 Maanantai MTB Sääksi Helppo / keskivaativa Sääksi nurinpäin, mennään vastapäivää vaihteeksi Rajamäen rahakulma, kiljavantie 3
27.8 Torstai Kilppari Pinninnummi Helppo Perusleppoisaa menoa. Rahakulma, Kiljavantie 3

Luokittelussa otetaan huomioon reitin vaativin osa-alue eli jos reitillä on paljon korkeuseroja, on reitin luokitus vaativa, vaikka muut osa-alueet eivät ole yhtä vaativia. Helpon reitin ei tulisi nousta keskivaativan reitin tasolle.Lenkkien vaativuustason kuvaus perustuu neljään osa-alueeseen: korkeuserot, maastopohja, etenemisnopeus ja tavoitematka.

Luokittelu Korkeuserot Maastopohja Keskimääräinen etenemisnopeus Tavoitematka
Helppo Korkeuseroja vähän Reitti havupolkua ja ajettavissa perustaidoilla. Ei merkittäviä vaikeita paikkoja reitillä. Nopeus on alle 10 km/h Matkan pituus on noin 8-15 km.
Keskivaativa Reitillä voi olla korkeuseroja jonkin verran. Reitillä voi olla jonkin verran vaikeita paikkoja ajettavaksi. Vaikeat paikat voidaan taluttaa. Nopeus voi olla noin 10-11 km/h Matkan pituus voi olla 15-20 km.
Vaativa Reitillä voi olla jyrkkiä tai vaikeakulkuisia osia tai paljon korkeuseroja. Reitillä voi olla ajoteknisesti vaativia paikkoja. Vaativat paikat voidaan taluttaa. Nopeus voi olla yli 12 km/h Matkan pituus voi olla yli 20 km.