Melonta

Yleistä Nurmijärven Ladun ja Polun melonnasta

Melonta on yksi Nurmijärven Ladun ja Polun pitkäaikaisimmista lajeista. Melonta on ollut mukana jo vuodesta 1985 alkaen. Latulaiset ovat osallistuneet aktiivisesti Suomi Meloo kanoottiviestiin ja ovat tehneet retkiä lähiseudun melontajärville, joille ja merialueille. Nurmijärven Ladun jäsenet ovat myös rakentaneet useita kymmeniä kanootteja ja kajakkeja erityisesti 1980-luvulla, jolloin käytössä oli kunnalta vuokrattu tila kanoottien valmistukseen.

Melontajaosto toimii Kiljavan sairaalan ns. Siperianrannassa (Kiljavantie 539). Pysäköinti Kiljavan sairaalan takana rannan puoleiselle parkkipaikalle.

Melontajaostoa luotsaa Ari Nivalainen (nurlamelonta.ari@gmail.com)

Melontakalustoa

Tällä hetkellä seuran omistuksessa on noin kaksikymmentä erilaista kanoottia. Kanooteista kaksi on avokanootteja, eli inkkareita, loput ovat kajakkeja, joista kolme kaksikkoa.

Kesäisin NurLa järjestää melontakursseja sekä viikoittaisen keskiviikkomelonnan. Melontaohjelmaan kuuluu myös vaihtelevan pituisia ja vaativuustasoltaan erilaisia retkiä. Nurmijärven Ladun ja Polun tavoitteena on saattaa aloittelijat melonnan saloihin juuri iltamelontojen kautta ja opettaa heille riittävät melontataidot vaativampia retkiäkin varten.

Keskiviikkomelonta

Keskiviikkomelonta on ohjattu melontatilaisuus, joka järjestetään viikoittain touko-kesäkuun vaihteesta elokuun loppuun. Keskiviikkomelonta melotaan yleensä Sääksjärvellä ja kokoontuminen on kanoottikontilla klo 18. Vaikka Sääksjärvi ei ole iso järvi, on järvellä omat haasteensa. Tuuli voi nousta hyvinkin merkittäväksi ja ainakin aloittelijalle tai vähän meloneelle tarjoutuu riittävästi haasteita tällä meidän omalla järvellämme. Melontailtana usein järvi melotaan ympäri, josta tulee noin 7-8 kilometrin lenkki. Täytyy vain päättää kumpaan suuntaan kierretään.

Keskiviikkomelonta on tarkoitettu jokaisella, joka omaa melonnan alkeet. Perusvaatimuksena alkeiskurssi, joka on suoritettu joko Nurmijärven Ladun kurssilla tai jonkun muun seuran järjestämällä kurssilla. Keskiviikkomelonta sopi myös sellaiselle henkilölle, joka on hankkinut perustaidot ns. itse opiskelemalla.

Keskiviikkomelonta onkin oiva jatkokurssi laajentaa melomisosaamistaan kurssin jälkeen. Melontaan pätee sama, kuin muuhunkin, tekniikkaa ja kuntoa vaativaan toimintaa, että vain melomalla oppii melojaksi. Melontakurssi opettaa perusteet, mutta vasta kurssin jälkeen harjoittelemalla pääsee melontaan kunnolla sisälle.

Keskiviikkomelonta ei ole kuitenkaan tarkoitettu pelkästään aloittelijoille, vaan sopii kaikille melojille iltalenkiksi pitämään kesäistä kuntoa yllä. Samalla tavataan muita melojia ja saadaan vaihtaa kuulumisia. Monesti juuri porukassa toimiminen on mukavinta ja erityisesti turvallisinta melontaa.

Tervetuloa nauttimaan kesästä yhdessä muiden melojien kanssa!

Melontakurssit

Nurmijärven Latu ja Polku järjestää kesäisin 2-3 melonnan peruskurssia aloittelijoille. Kurssit ovat soutu- ja melontaliiton suositusten mukaisia peruskursseja. Kurssit kestävät kolme iltaa, noin 10 tuntia. Kursseille sopii noin 16 henkilöä/kurssi. Tarvittaessa järjestetään kursseja ja esittelyitä tilauksesta. Nämä esittelyt sopivat mm. työ- tai kaveriporukoille. Tiedustele niistä esim. puheenjohtajalta tai melontavastaavalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomi Meloo-kanoottiviesti

Nurmijärven Latu on osallistunut SUOMI MELOO -kanoottiviestiin viestin alkuvuosista, eli vuodesta 1985 lähtien. Väliin on jäänyt muutama viesti, mutta vuodesta 1996 alkaen olemme olleet joka vuosi mukana. Suomi Meloo kanoottiviestiin osallistuu vuosittain 50- 100 joukkuetta ja 500-1000 melojaa ja huoltojoukkoja. Suomi Meloo on rentoa, mukavaa ja liikunnallista lomanviettoa. Muita merkittäviä valtakunnallisia melontatapahtumia, mihin Nurmijärven Ladusta on osallistuttu, on Erämelonnan SM-kisat, jotka järjestetään yleensä toukokuun loppupuolella. Erämelonnassa mitataan melojien melontataidon lisäksi luonnontuntemusta ja muita erätaitoja.

Melontaretket

Kesällä harrastamme melontaa lähijärvillä, joilla ja merellä, esim. Porkkalan vesillä.

Kesän retket löytyvät tapahtumakalenterissa kuluvan vuoden keväällä. Teemme retkiä myös Järvi-Suomeen sekä koskenlaskupaikoille Kymijoelle.

Koskimelonta

Nurmijärven Ladun melojat ovat tehneet aiemmin paljon retkiä myös koskille, mutta tällä hetkellä seurassa ei ole juuri koskitoimintaa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä esimerkiksi melontaseura Kohinaan Koskimelontaseura Kohina. Koskimelonnasta myös tietoa täältä: koskimelonta.com

Suppailemaan

SUP-melontakurssilla elokuussa 2017 Valkjärvellä

Nurmijärven Ladun ohjelmassa on myös ollut viime vuosina myös suppailua. Seuraa tulevia kursseja tapahtumakalenteristamme.

 

 

 

 

Melonta talvella

Nurmijärven Ladun ja Polun melojilla on taas mahdollisuus meloa talvella Rajamäen uimahallissa. Hallivuoroja talvelle sovittaneen myös ensi syksyksi. Hallivuoro on ollut yleensä lauantaiaamuisin klo 8 -10. Lisätietoja harjoituksista löytyy tapahtumakalenterista. Tietoa myös tässä lisää: Hallimelonta

Halliharjoituksissa harjoitellaan kanootin käsittelyä, mm. tuennat, pelastautuminen ja eskimokäännös on helpompi ottaa haltuun lämpimissä halliolosuhteissa.

pelastaa_1

Muutama video (Kuvaaja Ari Nivalainen)