Melonta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleistä Nurmijärven Ladun melonnasta

Melonta on yksi Nurmijärven Ladun pitkäaikaisimmista lajeista. Melonta on ollut mukana jo vuodesta 1985 alkaen. Latulaiset ovat osallistuneet aktiivisesti Suomi Meloo kanoottiviestiin ja ovat tehneet retkiä lähiseudun melontajärville, joille ja merialueille. Nurmijärven Ladun jäsenet ovat myös rakentaneet useita kymmeniä kanootteja ja kajakkeja erityisesti 1980-luvulla, jolloin käytössä oli kunnalta vuokrattu tila kanoottien valmistukseen.

Melontajaostoa luotsaa  muiden aktiiviohjaajien tukemana  Ari Nivalainen  13.8.2019  eteenpäin toistaiseksi, Arin tavoitat helpoiten : nurlamelonta.ari@gmail.com

 

 

 

 

Melontakalustoa

Tällä hetkellä Nurmijärven Ladulla on seuran omistuksessa noin kaksikymmentä erilaista kanoottia. Kanooteista kaksi on avokanootteja, eli inkkareita, loput ovat kajakkeja, joista kolme kaksikkoa. Kanoottivajoja on käytössä kaksi.

Tällä hetkellä (2017) Nurmijärven ladulla on hieman uusi tilanne kanottien säilytyksen suhteen, sillä aiempi kanoottivajamme Lomakoti Kotorannan alueella siirtyy lomakodin omaan käyttöön ja olemme joutuneet tekemään järjestelyjä tilojen suhteen. Iso osa kajakeista tulee tänä kesänä sijaitsemaan edelleen Sääksjärven läheisyydessä Lomakoti Kotorannan alueella. Kajakit siirretään kontteihin, jotka sijoitetaan hyvin lähelle vanhaa vajaa, parkkipaikan reunaan. Osoite on Kotorannantie 73. Oheisesta kartasta löytyy vaja: kartta. Pienempi vaja on nyt myös pääosin Ladun kajakkien käytössä. Se sijaitsee Sääksin isolla uimarannalla, ns. surffikopin toisessa päässä. 

Kesäisin Latu järjestää melontakursseja, sekä viikoittaisen keskiviikkomelonnan. Melontaohjelmaan kuuluu myös vaihtelevan pituisia ja vaativuustasoltaan erilaisia retkiä. Ladun tavoitteena on saattaa aloittelijat melonnan saloihin juuri iltamelontojen kautta ja opettaa heille riittävät melontataidot vaativampia retkiäkin varten.

Keskiviikkomelonta

Keskiviikkomelonta on ohjattu melontatilaisuus, joka järjestetään viikoittain touko-kesäkuun vaihteesta elokuun loppuun. Keskiviikkomelonta melotaan yleensä Sääksjärvellä ja kokoontuminen on kanoottikontilla klo 18. Vaikka Sääksjärvi ei ole iso järvi, on järvellä omat haasteensa. Tuuli voi nousta hyvinkin merkittäväksi ja ainakin aloittelijalle tai vähän meloneelle tarjoutuu riittävästi haasteita tällä meidän omalla järvellä. Melontailtana usein järvi melotaan ympäri, josta tulee noin 7-8 kilometrin lenkki. Täytyy vain päättää kumpaan suuntaan kierretään.

Keskiviikkomelonta on tarkoitettu jokaisella, joka omaa melonnan alkeet. Perusvaatimuksena alkeiskurssi, joka on suoritettu joko Nurmijärven Ladun kurssilla tai jonkun muun seuran järjestämällä kurssilla. Keskiviikkomelonta sopi myös sellaiselle henkilölle, joka on hankkinut perustaidot ns. itse opiskelemalla.

Keskiviikkomelonta onkin oiva jatkokurssi laajentaa melomisosaamistaan kurssin jälkeen. Melontaan pätee sama, kuin muuhunkin, tekniikkaa ja kuntoa vaativaan toimintaa, että vain melomalla oppii melojaksi. Melontakurssi opettaa perusteet, mutta vasta kurssin jälkeen harjoittelemalla pääsee melontaa kunnolla sisälle.

Ei keskiviikkomelonta ole kuitenkaan ole tarkoitettu pelkästään aloittelijoille, vaan sopii kaikille melojille iltalenkiksi pitämään kesäistä kuntoa yllä. Samalla tavataan muita melojia ja päästään vaihtamaan kuulumisia. Monesti juuriporukassa toimiminen mukavinta ja erityisesti turvallisinta melontaa.

Tervetuloa nauttimaan kesästä yhdessä muiden melojien kanssa!

Melontakurssit

Nurmijärven Latu järjestää kesäisin 2-3 melonnan peruskurssia aloittelijoille. Kurssit ovat soutu- ja melontaliiton suositusten mukaisia peruskursseja. Kurssit kestävät kolme iltaa, noin 10 tuntia. Kursseille sopii noin 16 henkilöä/kurssi. Tarvittaessa järjestetään kursseja ja esittelyitä tilauksesta. Nämä esittelyt sopivat mm. työ- tai kaveriporukoille. Tiedustele niistä esim. puheenjohtajalta tai melontavastaavalta. Melontakurssit jatkuvat taas keväällä.

Nurmijärven Latu järjestää kesällä kaksi melonnan peruskurssia. Kurssien ajakohdat ovat , kuten ennenkin:HUOM.

  • (aikataulu tulossa)
  • (aikataulu tulossa)

Kurssit maanantai, tiistai ja torstai, joka ilta kello 18.-21.15. Melonta- ja soutuliiton suositusten mukainen peruskurssi.

Ilmittautuminen melontakurssille: Melontakurssit 2019

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomi Meloo-kanoottiviesti

Nurmijärven Latu on osallistunut SUOMI MELOO -kanoottiviestiin viestin alkuvuosista, eli vuodesta 1985 lähtien. Väliin on jäänyt muutama viesti, mutta vuodesta 1996 alkaen olemme olleet joka vuosi mukana. Suomi Meloo kanoottiviestiin osallistuu vuosittain 50- 100 joukkuetta ja 500-1000 melojaa ja huoltojoukkoja. Suomi Meloo on rentoa, mukavaa ja liikunnallista lomanviettoa. Muita merkittäviä valtakunnallisia melontatapahtumia, mihin Nurmijärven Ladusta on osallistuttu, on Erämelonnan SM-kisat, jotka järjestetään yleensä toukokuun loppupuolella. Erämelonnassa mitataan melojien melontataidon lisäksi luonnontuntemusta ja muita erätaitoja.

Melontaretket

Kesällä harrastamme melontaa lähijärvillä, joilla ja merellä, esim. Porkkalan vesillä.

Kesän retket löytyvät tapahtumakalenterissa kuluvan vuoden keväällä. Teemme retkiä myös Järvi-Suomeen sekä koskenlaskupaikoille Kymijoelle.

Koskimelonta

Nurmijärven Ladun melojat ovat tehneet aiemmin paljon retkiä myös koskille, mutta tällä hetkellä seurassa ei ole juuri koskitoimintaa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä esimerkiksi melontaseura Kohinaan Koskimelontaseura Kohina. Koskimelonnasta myös tietoa täältä: koskimelonta.com

Suppailemaan

SUP-melontakurssilla elokuussa 2017 Valkjärvellä!

Nurmijärven Ladun ohjelmassa on myös ollut viime vuosina myös suppailua. Mm. kesällä 2017 järjestetiin kolme SUP-melonnan kurssia, jotka veti meidän oma SUP-melontaopas Pia Hytönen. Kurssit ovat olleet erittäin suosittuja.

 

 

 

 

Melonta talvella

Nurmijärven Ladun melojilla on taas mahdollisuus meloa talvella Rajamäen uimahallissa. Hallivuoroja talvelle 2017 – 18 on sovittu marraskuun puolivälistä alkaen noin joka toinen lauantain. Lisätietoja harjoituksista löytyy tapahtumakalenterista.

Halliharjoituksissa harjoitellaan kanootin käsittelyä, mm. tuennat, pelastautuminen ja eskimokäännös on helpompi ottaa haltuun lämpimissä halliolosuhteissa.

pelastaa_1

Muutama video (Kuvaaja Ari Nivalainen)