Nurmijärven Latu ja Nurmijärven seurakunta järjestivät lauantaina 24.10.2015 ensimmäistä kertaa yhdessä kävellen tapahtuman. Tapahtumassa käveltiin ja juostiin Klaukkalan kirkolta Nurmijärven seurakunnan leirikeskukseen Sääksjärvelle. Matkaa kertyi kaikkiaan lähes 26 kilometriä. Sää oli mitä mainioin ja vaeltajia oli mukana noin 40 henkeä.

liikkuva seurakunta
Kuva: Magnus Rögård

Tapahtuman pääideoija oli Nurmijärven seurakunnan Sanna Puhakka, joka yhdessä Ladun puheenjohtajan Timo Pasasen ja seurakunnan väen kanssa suunnitteli tapahtuman. Lauantaina  Timo Pasanen puhalsi torvea klo 10 Klaukkalassa ja kärkeen säntäsivät juoksijat ja perässä tulivat hitaimmat kävelijät.

Juoksijoista nopeimmat saavuttivat Sääksin leirikeskuksen noin kahden tunnin ja vartin jälkeen ja kävelijöistä viimeiset tulivat Westin Keijon valvonnassa perille noin viiden ja puolen tunnin kuluttua. Matkalla oli tarjolla huoltoa Nurmijärven kirkolla ja Kiljavalla kyläjoentiellä rautatien ylityksen jälkeen. Myös liikkuvaa huoltoa oli tarjolla huoltoautoista ja -polkupyörästä.  Lopussa matkantekijöitä odotti lämmin sauna ja raikas uinti Sääksjärvessä ja maittava keitto-/ salaattilounas.

Mielet olivat päivän jälkeen hyvät osallistujilla ja myös järjestäjillä. Päivän päätteeksi suunniteltiin jo kovasti jatkoa ensi vuodelle. Reitti saattaa hieman muuttua ja vaihtoehtoja lyhyemmiksi reiteiksi pohditaan. Tällöin mukaan voisivat tulla myös perheet.