Talviuinti

Saunat lämpiävät Kiljavan leirikeskuksessa (Vihtilammintie 45) alkaen tiistaina 2.11 jatkuen 3.4.2022 saakka. Väliin saattaa tulla taukoja mikäli partiolaisilla on alueella omaa toimintaa.
  • Saunaillat mahdollistetaan vapaaehtoisvoimin monenlaisine askareineen -lämpimät kiitokset avantotalkkareillemme!
  • Saunat ovat auki klo 16.00 – 21.00. Kummassakaan päässä ei ole joustovaraa. Uimassa voit käydä tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin haluaminasi päivinä.
  • Saavuthan paikalle vain terveenä. Toivomme lisäksi, että sinulla on koronarokotukset kunnossa. Maskin käytöstä jokainen päättää itse. Saunomme aina pefletin kanssa -pakkaa se mukaan kassiisi.
  • Aloituksesta pukuhuoneesta poistumiseen on varattu aikaa maksimissaan 1,5h/hlö, jotta tiloissa riittää tilaa muillekin
  • Kausimaksu jäsenille 120€ (Pankkisiirto tai MobilePay)
  • Kertamaksu jäsenille 8€ ja ei jäsenille 10€ (MobilePay tai käteinen.
  • Lapset 15 ikävuoteen saakka ilmaiseksi huoltajan/aikuisen seurassa
  • Ilmaiskäyntejä ei ole lajiin tutustujille
  • Ota oma mehumuki mukaan! Tarjolla mehua ja myynnissä makkaraa ja kahvia.
  • Tervetuloa raikkaan harrastuksen pariin 🙂

Ajo ohje: Rajamäeltä ajetaan Kiljavantietä noin 3 kilometriä ns. Kiljavan kivelle, josta on viitoitus oikealle Kiljavan Partiolaisten leirikeskukseen.

Ohessa tietoa Partiolaisten leirikeskukseen: http://www.partiokampat.fi/kiljava/sauna/

 

 

SM-avantouinnit

Nurmijärven Ladun ja Polun talviuimarit ovat osallistuneet avantouinnin SM-kisoihin säännöllisesti 1990-luvun loppupuolelta alkaen. Nykyään osallistujia kisoihin ollut noin 30 henkilöä, joista suurin osa osallistuu kilpasarjoihin. NurLalle on myös useissa kisoissa tullut menestystä ja mitaleja. NurLan joukkue suuntaa yleensä kisoihin omalla bussilla, jossa kisatunnelmaa nostatetaan ennen kisaa ja kerrataan kisojen jälkeen.

SM-kisojen lisäksi talviuimarit ovat osallistuneet myös lajin MM-kisoihin ja moniin muihin pienempiin kisoihin. Mm. Tampereen suunnassa on kisailtu useita kertoja.

 

Talviuinnin positiivisista vaikutuksista

Talviuinti antaa paljon positiivisia vaikutuksia. Ohessa on on hauskasti koottu talviuinnin positiivisia vaikutuksia, sekä turvallisuusohjeita uimareille. Ohjeet on koottu aineistosta, joka sisältää Suomen Ladun kokoamia turvallisuusohjeita ja tietoa talviuinnin terveysvaikutuksista. Ohjeen tekijä on Sisällöntuottaja Katoni (Marjoannika Nyman).  Kannattaa tutustua!

 

Linkkejä

Talviuinnilla on todettu olevan useitakin terveysvaikutuksia. Kylmänsietokyvyn parantuessa monet ovat huomanneet pysyvänsä terveempänä. Säännöllinen harrastus alentaa myös verenpainetta. Suomen Latu avanto: katso lisää terveysvaikutuksista