Talviuinti

Talviuintijaosto järjestää talvisin avantouintia. Talviuintijaostoa vetää Sanna Puhakka, ja hänellä on monia avustajia. Sannan  tavoitat puhelimella  +358 40 524 5706  tai  sk.puhakka@gmail.com

Talviuintikausi alkaa jälleen syksyllä 2020. Seuraa ilmoittelua!

Tervetuloa Nurmijärven Ladun talviuintisaunalle!

Tulevana talvella uidaan jälleen Pääkaupunkiseudun partiosäätiön Kiljavan leirikeskuksen saunalla. Osoite on Vihtilammintie 45, 05200 Rajamäki.

Saunavuorot ovat: 

  • sunnuntai klo 16-21
  • keskiviikko klo  16-21

Saunalla on omat pukuhuoneet + pesutilat ja yhteinen sauna.

Seuraa tapahtumakalenteria, saunailloissa voi tulla kevään aikana poikkeuksia!

Saunat avautuvat tasan klo 16.00 ja alueelle ei voi tulla aikaisemmin (talkoot ovat poikkeus). Mikäli lähdet lenkille ennen uintia, jätäthän autosi vinoparkkiin rinteeseen ennen piha-aluetta ja liikut häiritsemättä muuta toimintaa. Leirikeskus on varattu muille toimijoille meitä ennen. Saunarakennuksesta on oltava ulkona 21.00.

Suuren kävijämäärän vuoksi sauna-aika on max 1,5 h.

Kausi- ja kertamaksut talvella 2019 -20 ovat:

  • Kausimaksu (10/2019 – 5/2020): 100 euroa vain NurLa:n jäsenille. Kausimaksusta saat mukaasi pankkisiirron.
  • Kertamaksut, 8€/ SL:n jäsen, 10 €/ ei jäsen. Maksu käteisellä.
  • Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi huoltajien seurassa (Ei ryhmät)
  • Ilmoittaudu uimaan ”Alakämpällä” parkkipaikan vieressä.

Ajo ohje: Rajamäeltä ajetaan Kiljavantietä noin 3 kilometriä ns. Kiljavan kivelle, josta on viitoitus oikealle Kiljavan Partiolaisten leirikeskukseen.

Ohessa tietoa Partiolaisten leirikeskukseen: http://www.partiokampat.fi/kiljava/sauna/

 

Tiiranrannassa 

Nurmijärven kunta pitää talviuintipaikkaa Tiiranrannassa. Nurmijärven kunnan tekninen keskus (liikuntapaikkahoitajat) vastaa avannosta ja pitää avannon auki koko talven. Tiiranrannan avanto on kaikkien käytössä, mutta pukukoppeihin avain pitää lunastaa panttia vastaan (30 €) Nurmijärven kunnanviraston palvelupisteestä (Keskustie 2 B, Nurmijärvi) mikäli pukukoppia haluaa käyttää.

Uintipaikan osoite: Klaukkala, Tiiran uimaranta Tiiranranta 37.

 

SM-avantouinnit

Nurmijärven Ladun talviuimarit ovat osallistuneet avantouinnin SM-kisoihin säännöllisesti 1990-luvun loppupuolelta alkaen. Nykyään osallistujia kisoihin ollut noin 30 henkilöä, joista suurin osa osallistuu kilpasarjoihin. Nurmijärven Ladulle on myös useissa kisoissa tullut menestystä ja mitaleja. Nurmijärven Ladun joukkue suuntaa yleensä kisoihin omalla bussilla, jossa kisatunnelmaa nostatetaan ennen kisaa ja kerrataan kisojen jälkeen.

SM-kisojen lisäksi talviuimarit ovat osallistuneet myös lajin MM-kisoihin ja moniin muihin pienempiin kisoihin. Mm. Tampereen suunnassa on kisailtu useita kertoja.

 

Talviuinnin positiivisista vaikutuksista

Talviuinti antaa paljon positiivisia vaikutuksia. Ohessa on on hauskasti koottu talviuinnin positiivisia vaikutuksia, sekä turvallisuusohjeita uimareille. Ohjeet on koottu aineistosta, joka sisältää Suomen Ladun kokoamia turvallisuusohjeita ja tietoa talviuinnin terveysvaikutuksista. Ohjeen tekijä on Sisällöntuottaja Katoni (Marjoannika Nyman).  Kannattaa tutustua!

 

 

Linkkejä

Talviuinnilla on todettu olevan useitakin terveysvaikutuksia. Kylmänsietokyvyn parantuessa monet ovat huomanneet pysyvänsä terveempänä. Säännöllinen harrastus alentaa myös verenpainetta. Suomen Latu avanto: katso lisää terveysvaikutuksista