Maastopyöräily

Maastopyöräilyjaosto on aloittanut toiminnan vuoden 2016 aikana. Jaosto järjestää viikkopyöräilyjä, retkiä ja muita maastopyöräilyyn liittyviä tapahtumia.

Maastopyöräilyjaoston kokoonpano 2021

  • Hannu Malinen, puh. 040 8220694 – jaoston vetäjä
  • Jarkko Aula
  • Mika Julkunen
  • Eeva Kenttäkumpu
  • Jere Mäkinen

Ideoita voi lähettää maastopyöräilyjaoston sähköpostiosoitteeseen

Tervetuloa mukaan pyöräilemään! Maastopyöräilyn tapahtumakalenteriin on koottu viikkolenkkien kohteet, kuvaukset, vaativuustaso ja lähtöpaikka. Muista myös tutustua maastopyöräilyn ennakko-ohjeeseen.

Viikkopyöräilyt

Viikkopyöräilyt ajetaan  maanantaisin klo 18 alkaen. Viikkopyöräilyjen paikka vaihtelee viikoittain. Viikkopyöräilyjä on ajettu  huhtikuusta loka-marraskuulle saakka poislukien heinäkuun kesätauko. 

Syksyn 2021 ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Tavoitteena on edelleen, että joka viikko ajetaan maanantaisin ja torstaisin. Talven ohjelmassa on lenkki vähintään kerran kuussa. Talvilenkit toteutetaan sääolosuhteiden mukaisesti. Suositeltava ajopeli on läskipyörä.

Matalan kynnyksen lenkit eli Kilppari-lenkit

Kesällä 2019 ohjelmaan otettiin säännölliset matalan kynnyksen maastopyöräilylenkit, joita jatketaan edelleen kesällä 2021. Näitä Kilpparilenkkejä ajetaan torstaisin klo: 18 alkaen. Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Periaatteena on, että Kilppari-lenkit soveltuvat kaikille ja lenkeille voi tulla tutustumaan maastopyöräilyyn.

  • Matalankynnyksen kilpparilenkeillä lenkkimaastot ovat helpompia ja vauhtia on hitaampi
  • Lenkeillä annetaan ohjausta maastopyöräilyn perusteisiin ja harjoitellaan erilaisia tilanteita ja paikkoja
  • Myös kesto saattaa olla lyhyempi, yleensä 1,5 -2 tuntia
  • Matalankynnyksen maastopyörälenkki on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille uusille ja aiemmin ajaneille

Läskipyörä vuokralle Kilpparilenkille

Maastopyöräilyjaostolla on kolme läskipyörää vuokrattavana Kilpparilenkeille, yksi kutakin kokoa S, M ja L. Vuokran hinta on 10€. Tiedustelut sähköpostitse.

Tekninen ”aikalisä” Sääksjärven lenkillä

Maastopyöräilyretket

Nurmijärven Ladun maastopyöräilyjaosto järjestää eri pituisia päiväretkiä Nurmijärvellä ja lähiseuduille. Tapahtumia ovat olleet mm. Tutustu maastopyöräilyyn Cube-kiertue Nurmijärvellä, Yhdessä pyöräillen päivä, sekä maastopyöräilyn kokoontumisajo Sääksjärven maastoissa Veteraanimajalla (2016), Nurmijärvi Ympäri MTB, Handen pyöräily Rokokalliolle (2017), HelaValkjärvi Ympäri MTB ja Rajamäki-Usmi- Hyvinkää- Rajamäki (2018). Perinteenä on myös ollut osallistuminen Poronpolun Polkaisuun vuosittain.

Retkille on vapaa osallistumisoikeus kaikilla seuraan tai kotipaikkaan katsomatta. Osa retkistä voi olla maksullisia, mutta useimmin mennään omakustanteisesti.

Ympäri Nurmijärven MTB tauko Pikkukoskella!

Maastopyöräilyyn pääsee mukaan helposti

Porukassa on turvallista pyöräillä. Retkille osallistuvien tai osallistumista suunnittelevien on hyvä tutustua  ennakko-ohjeeseen.

Näin varmistetaan lenkkien sujuvuus turvallisesti. Näitä ohjeita kannattaa noudattaa myös kaveriporukalla tehdyillä lenkeillä.

Osallistujien on myös hyvä tutustua Suomen Ladun maastopyöräilyetikettiin, jossa otetaan huomioon myös muut maastoissa ja poluilla liikkujat.

Lisää vinkkejä maastopyöräilyyn löytyy Suomen Ladun maastopyöräilyä matalalla kynnyksellä materiaalista.

Koulutus ja kurssit

Nurmijärven Latu on ollut mukana Suomen Ladun tutustu maastopyöräilyyn kiertueella 2016 ja järjestänyt oman `”maastopyöräilyn alkeet haltuun” kurssin elokuussa 2017. Olemme olleet myös mukana Nurmijärven kunnan liikuntatoimen yhteistyökumppanina järjestämässä maastopyöräilykokeilua Sääksin Säpinöissä 2016. Olemme olleet myös mm. Suomen Ladun liittopäivillä kouluttamassa ja esittelemässä lajia.

Kouluttaudumme myös itse! Jos maastopyöräily kiinnostaa ohjaamismielessä, niin tule meille ohjaajaksi. Lisätietoja ohjaajakoulutuksesta saa jaoston jäseniltä.

Kesän 2017 kurssilaisia ja ohjaajia Sääksissä!

Yhteistyökuviot:

Pyöränhuoltoa: Sairaan Pyörän Hoitaja

Fiilistelyjä NurLa lenkeiltä

 

jyps 29
Jaoston vetäjä Hannu Malinen Laajavuoren maastoissa, Jyväskylässä.