Maastopyöräily

Maastopyöräilyjaosto

Maastopyöräilyjaosto on aloittanut toiminnan vuoden 2016 aikana. Jaosto järjestää viikkopyöräilyjä, retkiä ja tapahtumia.

Maastopyöräilyjaoston kokoonpano

Hannu Malinen, puh. 040 8220694,

Jarkko Aula, Mika Julkunen, Eeva Kenttäkumpu, Jere Mäkinen ja Matti

Tikkanen.

Kiinnostusta ja ideoita voi lähetellä tai soitella! Tervetuloa mukaan pyöräilemään!

Viikkopyöräilyt

Viikkopyöräilyt ajetaan pääosin  maanantaisin klo 18. Viikkopyöräilyjen paikka vaihtelee viikoittain. Viikkopyöräilyjä on ajettu  huhtikuusta loka-marraskuulle saakka, lukuunottamatta heinäkuun kesätaukoa. 

Vuoden 2020 ohjelma tehdään viikkolenkkien ja kesän tapahtumien osalta kevään aikana. Talven ohjelmassa on lenkki vähintään kerran kuussa. Talvilenkit ajetaan ainakin osittain Ladun mökiltä, eli Veteraanimajalta käsin. Talvilenkit toteutetaan sääolosuhteiden mukaisesti. Suositeltava ajopeli on läskipyörä. Lenkkejä suunniteltu jo seuraavasti: la 11.1.2020, klo 11!

Kesällä 2020 ohjelmaan jatketaan viime kesän malliin. Kesällä 2019 ohjelmaan otettiin säännölliset matalan kynnyksen maastopyöräilylenkit, joita jatketaan edelleen kesällä’ 2020. Tarkemmat tiedot löytyy  kevään edistyessä kalenterista.

Matalankynnyksen lenkit ovat Kilpikonna-, eli Kilppari-lenkkejä

  • Ohjausta maastopyöräilyn perusteisiin tarvittaessa ja välillä ihan tarkoituksella!
  • Matalankynnyksen kilpikonnalenkeillä lenkkimaastot ovat helpompia ja vauhtia on hitaampi.
  • Myös kesto saattaa olla lyhyempi, yleensä 1,5 -2 tuntia.
  • Matalankynnyksen maastopyörälenkki on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille uusille ja aiemmin ajaneille!
Tekninen ”aikalisä” Sääksjärven lenkillä!

NurLa:n maastopyöräilijät lenkille lähdössä talvella 2018!

Maastopyöräilyretket

Ympäri Nurmijärven MTB tauko Pikkukoskella!

Nurmijärven Ladun maastopyöräilyjaosto järjestää eri pituisia, lähinnä päiväretkiä Nurmijärvelle ja lähiseuduille. Tapahtumia ovat olleet mm. ”Tutustu maastopyöräilyyn Cube-kiertue”, Nurmijärvellä, Yhdessä pyöräillen päivä, sekä maastopyöräilyn kokoontumisajo Sääksjärven maastoissa Veteraanimajalla (2016), Nurmijärvi Ympäri MTB, Handen pyöräily Rokokalliolle (2017), ”Hela” Valkjärvi Ympäri MTB ja Rajamäki-Usmi- Hyvinkää- Rajamäki (2018). Myös Poronpolun polkaisuun ollaan osallistuttu monta kertaa yhdessä!

Retkille on vapaa osallistumisoikeus kaikilla seuraan tai kotipaikkaan katsomatta, jos vain osallistujamäärä antaa myöden. Osa retkistä voi olla maksullisia, mutta useimmin mennään omakustanteisesti.

 

Koulutus ja kurssit

Nurmijärven Latu on ollut mukana Suomen Ladun tutustu maastopyöräilyyn kiertueella 2016 ja järjestänyt oman `”maastopyöräilyn alkeet haltuun” kurssin elokuussa 2017. Olemme olleet myös mukana Nurmijärven kunnan liikuntatoimen yhteistyökumppanina järjestämässä maastopyöräilykokeilua Sääksin Säpinöissä 2016. Olemme olleet myös mm. Suomen Ladun liittopäivillä kouluttamassa ja esittelemässä lajia. Kouluttaudumme myös itse! Jos maastopyöräily kiinnostaa ohjaamismielessä, niin tule meille ohjaajaksi! Ota yhteyttä jaoston vetäjään!

Kesän 2017 kurssilaisia ja ohjaajia Sääksissä!

 

Maastopyöräilyyn pääsee kiinni helposti. Tässä muutamia vinkkejä:

Vinkkejä maastopyöräilyyn Suomen Ladun PyöräPolku-

maasto herunen1
2016 kesäkuinen yhteislenkki ajettiin Herusten maastoissa Nurmijärven ja Hyvinkään rajan tuntumassa.

hankkeesta:

Maastopyöräilyyn matalalla kynnyksellä

Turvallisesti maastoon

Porukassa on turvallista pyöräillä. Tule mukaan Nurmijärven Ladun viikkolenkille tai  maastopyöräilyretkelle: Tästä ennakko-ohjeeseen

Näitä ohjeita kannattaa noudattaa myös kaveriporukalla tehdyillä lenkeillä! Hyvää maastopyöräilymeininkiä!

 

Fiilistelyjä NurLa syksyn 2016 lenkeiltä. Kuvaaja Jarkko Aula.

Marraskuun 5. ajettiin kokoontumisajo Sääksissä. Jarkko Aula kuvasi siitäkin  video pätkän, joka on katsottavissa seuraavasta linkistä: Video MTB-kokoontumisajo 5.11.2016 

Elävää kuvaa vuoden 2017 lenkeiltä:

Jarkko Aula

 

jyps 29
Jaoston vetäjä Hannu Malinen Laajavuoren maastoissa, Jyväskylässä.