Retkeily

Retkeily kaikilla tasoilla on ollut yhdistyksemme perusasioita sen perustamisesta lähtien. Retkeily niin lyhyinä päiväretkinä lähiympäristössä kuin pidempinä vaelluksina kansallispuistoissa ja pohjoisen alueilla kuuluvat toimintaamme

Tietoa retkeilystä

Koulutus on yksi tärkeä osa yhteistä toimintaamme. Ensimmäisen Tunturivaeltajan kurssin järjestimme jo vuonna 1987–88 yhdessä kansalaisopisto Jukolan kanssa. Retkeilyssä pyrimme yhteistyöhön samanhenkisten yhteisöjen kanssa. Kurssien ja vaellusten vetäjinä toimivat aiheen hallitsevat koulutetut oppaat, mutta myös halukkaat retkeilystä kiinnostuneet. Myös muutoin perehtyneet ovat tervetulleita mukaan tuomaan toimintaan uutta näkemystä ja sisältöä.

Tapahtumien järjestäminen on tärkeä osa toimintaamme ja eri vuodenaikoihin soveltuvia tapahtumia järjestämme itse, tai osallistumme muiden järjestämiin. Esim. lumikenkäilyn kokeilua olemme esitelleet lukuisissa talvitapahtumissa. Omia nuotiotapahtumia teemallisena, tai vain yhteisen tapaamisen merkeissä järjestämme kiinnostuksen mukaan.

Tule mukaan siis retkillemme ja tapahtumiin osallistujaksi, tai mielellään myös järjestäjäksi!

Retkeilyjaostoa vetää Hannu Puranen, 040 7254579

Lumikenkäily

Järjestämme paitsi retkiä myös lumikenkäilyyn tutustumista ja muuta koulutusta. Vetäjinä lumikenkäretkillämme toimivat koulutetut lumikenkäilyohjaajat.

Lumi- ja suokenkäily

Lumikenkäily on yksi Nurmijärven Ladun ja Polun retkeilymuodoista. Lumikengillä pääset sinne, minne et luultavasti muuten menisi. Jyrkät mäet ylös ja alas tai synkät korvet saavutat lumikenkäillen. Tiesitkö, että lumikengät ovat mainiot välineet myös suolla liikkumiseen? Ilmastonmuutoksen tuomat lumettomuudet eivät siis estä lumikenkien käyttöä.

Vuokraamme myös erilaisia lumikenkiä niin lapsille kuin aikuisille.