Melonta

Melonta on yksi Nurmijärven Ladun ja Polun pitkäaikaisimmista lajeista. Melonta on ollut mukana jo vuodesta 1985 alkaen.

Melontatoiminta yhdistyksessämme

Latulaiset ovat osallistuneet aktiivisesti Suomi Meloo kanoottiviestiin ja ovat tehneet retkiä lähiseudun melontajärville, joille ja merialueille. Nurmijärven Ladun jäsenet ovat myös rakentaneet useita kymmeniä kanootteja ja kajakkeja erityisesti 1980-luvulla, jolloin käytössä oli kunnalta vuokrattu tila kanoottien valmistukseen.

Nurmijärven Latu ja Polku ry tarjoaa tänäkin päivänä laadukasta melonta toimintaa, johon jokainen on tervetullut osallistumaan omien tavoitteiden mukaisesti. 

Melonnan tukikohtana toimii Siperianranta (Kiljavantie 539). Pysäköinti Kiljavan sairaalan takana rannan puoleiselle parkkipaikalle.

Melontajaostoa luotsaa Ari Nivalainen (nurlamelonta.ari@gmail.com).

Melontakalusto

Melontaharrastukseen ei tarvitse hankkia omia varusteita, vaan jäsenemme saavat käyttää Nurmijärven Latu ja Polku ry:n monipuolista kalustoa kausimaksulla. 

Kausimaksu oikeuttaa käyttämään kalustoa Sääksjärvellä. Kausimaksu on mahdollinen, kun jäsenellä on EPP1-tasoinen melontataito.

Keskiviikkomelonta

Keskiviikkomelonta on ohjattu melontatilaisuus, joka järjestetään viikoittain kesän ajan. Keskiviikkomelonta melotaan yleensä Sääksjärvellä.

Keskiviikkomelonta on tarkoitettu jokaiselle, joka omaa melonnan alkeet. Perusvaatimuksena on Meloja 1 -kurssi, joka on suoritettu joko Nurmijärven Latu ja Polku ry:n kurssilla tai jonkun muun seuran järjestämällä kurssilla.

Keskiviikkomelontojen yhteydessä harjoitellaan säännöllisesti erilaisia melontatekniikoita, sekä nautitaan liikunnasta kauniin luonnon keskellä. Joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona järjestetään melonnan jälkeen pelastautumisharjoitus.

Ilmoitamme keskiviikkomelonnoista tapahtumakalenterissa ja Facebook-sivuillamme.

Tervetuloa nauttimaan kesästä yhdessä muiden melojien kanssa!

Melontakurssit

Nurmijärven Latu ja Polku ry järjestää kesäisin 2–3 Meloja 1 -kurssia. Kurssit ovat soutu- ja melontaliiton suositusten mukaisia. Kurssit kestävät kolme iltaa, noin 10 tuntia. Kursseille sopii noin 16 henkilöä/kurssi.

Järjestämme myös Meloja 2 -jatkokoulutuksia.

Melontaretket

Järjestämme eri tasoisia melontaretkiä jäsenillemme. Ohjatut retket ovat hyvä tilaisuus oppia melontataitoja, suunnistamista, sekä tarjoavat unohtumattomia luontoelämyksiä. 

Julkaisemme retkien ajankohdat tapahtumakalenterissa, sekä Facebook-sivuillamme.

SUP-lautailu

Nurmijärven Latu ja Polku ry järjestää myös SUP-kursseja, joiden kautta SUP-lautailusta tulee turvallisempaa ja harrastuksesta saa enemmän iloa irti.

Järjestämme kysynnän mukaan myös ohjattuja SUP-retkiä.

Hallimelonta

Nurmijärven Ladun ja Polun melojilla on mahdollisuus meloa talvella Rajamäen uimahallissa.

Halliharjoituksissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Hallimelonnat eivät ole ohjattuja, mutta kokeneemmat hallimelojat auttavat mielellään alkuun harjoituksissa.

Ilmoitamme hallimelontojen aikataulut tapahtumakalenterissa ja Facebook-sivuillamme.

Muutama video (Kuvaaja Ari Nivalainen)