Nurmijärven koiraranta

Koiraranta on avoinna kaikille kävijöille, ja liittymällä Nurmijärven Ladun ja Polun jäseneksi tuet koirarannan ylläpitoa. Yhdistyksen vapaaehtoiset ylläpitävät rantaa talkoovoimin.

Noudatathan ystävällisesti alla lukevia sääntöjä.

Koirarannan sijainti

Nurmijärven Latu ja Polku ylläpitää Nurmijärven koirarantaa osoitteessa Kiljavantie 539, 05250 Kiljava. Ranta sijaitsee Kiljavan sairaala-alueen takana.

Ohjeet turvalliseen ja mukavaan uintihetkeen

  1. Pidä koirasi kytkettynä koko vierailun ajan, myös uidessa.
  2. Varmista, että koirasi ei aiheuta vaaraa muille ihmisille tai alueen muille eläimille – alue on erityisen suosittu vesilintujen pesimäalue ja kuuluu Natura 2000-alueeseen.
  3. Siivoa koiran jätökset ja vesileikeissä rikkoutuneet lelut – nämä roskat voit jättää rannalla olevaan koirankakkaroskikseen.
  4. Hiljaisuus klo 22.00.

Rannassa on juurakkoa ja se on paikoin kivinen. Vesi on rannan tuntumassa matalaa ja syvenee tasaisesti. 

Sääksjärvellä on havaittu kesäisin järvisyyhyä. Lue ohjeet järvisyyhyn ehkäisyyn ja itsehoitoon Terveyskirjaston sivuilta.

Aluekartta ja ajo-ohjeet

Aja rauhallisesti ja nopeusrajoitusta noudattaen sairaala-alueen taakse. Pysäköi vain Nurmijärven Ladun ja Polun merkityille pysäköintipaikoille sairaala-alueen taakse. Muut sairaala-alueen pysäköintialueet on varattu sairaalan henkilökunnalle ja sairaalassa asioiville.

Lähin WC (ulkohuussi) on savusaunan välittömässä läheisyydessä lyhyen kävelymatkan päässä.