valjarviluistelu
Valkjärven ohjeellinen reitti.

Tänä talvena luistelijoita on hellitty pitkästä aikaa luonnonjäillä, mutta myös tekojää on tarjonnut pitkänmatkan luisteluun hyvän mahdollisuuden. Luisteluvuoro jatkuu edelleen tekojääradalla, Nurmijärven kirkonkylässä lauantaisin klo 8.30 – 10. Mukaan voi tulla myös lyhyempiteräisillä, kunhan pysyttelee sopivasti nopeampien jaloista pois. Silloin luistellaan nimenomaan matkaa. 

Lumituiskun jälkeen luonnon jäät alkavat olla tukossa, mutta helpotusta siihenkin on tarjolla, mm. Valkjärvelle on aurattu yksityisen henkilön, Tapio Klasilan, toimesta koko järven kiertävä luistelurata. Kannattaa mennä katsomaan ja kokeilemaan. Ohessa linkki Nurmijärven Uutisten juttuun: 

https://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/354328-perheenisa-aurasi-retkiluistelureitin-valkjarvelle-omaksi-iloksi

Muistaakaa Valkjärvellä liikkuessanne pystellä reitillä ja huomioikaan, että Valkjärvellä on kaksi hapetinta, jotka voivat virtauksellaan aiheuttaa jään ohenemista hapetinten lähettyvillä. Myös Tuusulanjärvellä on jo aurattu reitti ainakin kertaalleen. Sielläkin kannattaa käydä vierailulla.

 

Mukavia luisteluhetkiä kaikille!