Etsimme innokkaita pyöräilyohjaajia Nurmijärven Ladun toimijoiksi. Tänä vuonna olemme aloittamassa erityisesti maastopyöräilyt yhdistyksessä. Meillä on tällä hetkellä seurassa yksi henkilö, joka on käynyt Suomen Ladun ja Jyväskylän pyöräilyseuran yhteistyössä järjestämän MTB-ohjaajakurssin. Mutta lisää olisi hyvä saada. Myös pitemmälle ohjajakurssille voi lähteä mukaan, varsinkin, jos on kokemusta pyöräily-/ tai muusta ohjaustoiminnasta.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttää puheenjohtajaan tai maastopyöräilyjaoksen vetäjään Hannu Maliseen. Lisää tietoa kursseita löytyy alta.

11037665_645209565607829_3863605095337237533_o

Suomen Latu tarjoaa jälleen koulutusta pyöräilyn edistämiseksi latuyhdistyksissä.

Koulutusta on kahta erilaista ja molempiin on tarjolla rajattu määrä ilmaispaikkoja tietyin edellytyksin. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n kanssa. Kurssit ovat maalis-huhtikuussa Jyväskylässä ja ilmoittautumisaika on nyt. HUOM ennen ilmoittautumista lue alempana kerrotut edellytykset ilmaispaikoille.
1) Pyöräilynohjaajakoulutus maalis-huhtikuussa 2016
– tarkoitettu kaikenlaisen pyöräilytoiminnan ohjaajille: viikkopyöräilyt, pitkät pyöräretket, teemapyöräilyt, pyöräilytapahtumat ja -tempaukset, kuntopyöräilyt jne.
– koulutus on valtakunnallinen ja pätevöittävä ohjaajakoulutus
– kesto n 50 tuntia, sis 2 vk-loppua + ohjausharjoittelua
– lisätiedot sisällöstä ja aikatauluista: JYPSin sivuilla (kelaa alaspäin)
– ilmoittautuminen: ilmoittamalla halukkuudesta Suomen Ladun toimistolle (Johannalle tai Tiinalle; ilmaispaikat) ja sitten suoraan JYPS-linkin kautta!


2) Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi la-su 23.-24.4.2016
– tarkoitettu maastopyöräilyn ohjaamiseen aloittelijoille (lajitutustumiset ym) sekä maastoyhteislenkeille ja -retkille
– koulutus on Suomen Ladun oma, ei osa valtakunnallista koulutusohjelmaa
– kesto 1 vk-loppu
– lisätiedot tiina.riikonen@suomenlatu.fi
Monen yhdistyksen rivijäsenissä ”piileskelee” johtokunnan tietämättäkin innokkaita maasto- tai tiepyöräilyn harrastajia ja edistäjiä. Jaattehan siis tietoa ohjaajakoulutuksista jäsenistölle avoimesti ja mahd. pian. Koulutus on tarkoitettu aktiivisille pyöräilijöille jotka ovat jo toimineet ja/tai aikovat aloittaa ohjatun pyöräilytoiminnan omassa yhdistyksessä. Kurssit ovat siis OHJAAJA-kursseja, eivät PYÖRÄILY-kursseja. Kokeneillekin vetäjille suositellaan ohjaajakoulutuksen käymistä, paljon uutta tietoa ja uusia ideoita jaossa!

Edellytykset kurssille:
– omat pyöräilytaidot hallussa (maastopyöräkurssilla myös oma maastopyörä)
– hakija on oman yhdistyksen edustajana Hymiö smile pj:n lupa osallistumiselle)
– sitoutuminen tulevaan ohjaustoimintaan
– ilmaispaikkoja kummallekin kurssille on max 1/yhdistys. Jos tilaa jää, voi samalle kurssille päästä toinenkin maksuttomana. Muuten lisähenkilöt voivat osallistua omalla tai yhdistyksen kustannuksella.

Jos epäröit, kysy lisätietoja tai kurssin jo käyneiden kokemuksia!
Maastopyöräilyterveisin,
Tiina Riikonen
maastopyöräilykoordinaattori

Suomen Latu ry
Radiokatu 20
00240 HELSINKI
Puh. +358 (0)44 722 6308