komin rannassa
Taukopaikka Komin rannalla.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 7. –  15.5.2016, Tänä vuonna pyöräilyviikon pääteemana on sähköpyöräily iskulausella ”Aina myötätuulessa”. Pyöräilyviikosta ja sähköpyöräilystä voit lukea lisää mm. Suomen Ladun sivulta.

Nurmijärven Latu osallistuu pyöräilyviikkoon nyt toista kertaa. Tänä vuonna ajamme maanantana 9.5. helpon maastopyöräilylenkin Rajamäen ympäristössä klo 18 alkaen ja päätapahtuma on Suomen Ladun Yhdessä pyöräillen päivä lauantaina 14.5.2016, klo 10 alkaen. Yhdessä pyöräillen päivänä suuntana on retki Rajamäen ulkoilureittien ja lähimaastojen lisäksi kohti Hankotien pohjoispuolen metsiä Kalkkivuoressa ja Löytlammen alueella.

 

Yhdessä pyöräillen päivän retki kestää 5-6 tuntia ja matkalla pidetään useita taukoja kaksi kertaa on mahdollista paistaa makkaraa tulilla, jos sitä halutaan. Reitti kulkee kohtuullisen helpossa maastossa suurimmaksi osaksi, mutta muutma haastavampi polku on myös matkalla. Niistä selvitään vaikka työntämällä, sillä ketään ei matkalle jätetä, vaan kuljetaan yhdessä ja ohjatusti. Pyöräsuosituksena on maastopyörän, mutta hybridipyörällä tai cyklocross pyörälläkin pärjää, jos on hieman maastopyöräilykokemusta.

Retkelle kannattaa ilmittautua ennakolta, jotta tiedämme kohtuulisesti, kuinka suuri porukka mukaan on lähdössä.  Lisätietoja tapahtumakalenterissa. Tästä voit ilmoittautua: Yhdessä pyöräillen päivä Nurmijärvellä