Avantouinti

Avantouintijaosto järjestää talvisin avantouintia ja kesäisin vesijuoksua. Tosin vesijuoksussa ei ole tällä hetkellä vetäjää, joten yhteisuinteja ei nyt järjestetä. Vesijuoksusta löytyy tietoa enemmän omalla sivullaan.

Avantouintijaostoa vetää Hannu Kurppa, jolla on monia avustajia. Hannun tavoitat puhelimella, puh.040 558 4925.

hannuK
Hannu Kurppa, avantouintijaoston vetäjä.
Tervetuloa Nurmijärven Ladun avantouintisaunalle!
Talvella uidaan:
  • sunnuntaisin: klo 15-19
  • keskiviikkoisin: klo 17-21

Hyvinkään seurakunnan leirikeskuksessa Sääksjärventie 146 (Sääksjärven ranta)

Huom. Seuraa tapahtumakalenteria, saunailloissa voi tulla poikkeuksia.

Kausi- ja kertamaksut löytyy toimintakalenterista

Ajo ohje: Rajamäeltä ajetaan Kiljavantietä noin 4 kilometriä, jonka jälkeen on viitoitus oikealle leirikeskukseen. Tästä opaskartta saunalle:

Sääksjärveä kutsutaan Uudenmaan helmeksi. Se on laskujoeton pohjavesijärvi, jonka vesi vaihtuu maaperän kautta. Sääksjärvi on tyypiltään ja hydrologialtaan varsin harvinainen järvi, koska se on oikeastaan suuri LÄHDE. Tietoja Sääksistä löytyy mm. Wikipediasta: Sääksistä tietoa

 

WP_20140119_006

Tiiranrannassa 

Nurmijärven kunta pitää avantopaikkaa Tiiranrannassa. Nurmijärven kunnan tekninenkeskus (liikuntapaikkahoitajat) vastaa avannosta ja pitää avannon auki koko talven. Tiiranrannan avanto on kaikkien käytössä, mutta pukukoppeihin avain pitää voi lunastaa panttia vastaan (30 €) Nurmijarven kunnan viraston palvelupisteestä, Keskustie 2 B, Nurmijärvi, mikäli pukukoppia haluaa käyttää.

Uintipaikan osoite: Klaukkala, Tiiran uimaranta Tiiranranta 37.

 

SM-avantouinnit

Nurmijärven Ladun avantouimarit ovat osallistuneet avantouinnin SM-kisoihin säännöllisesti 1990-luvun loppupuolelta alkaen. Nykyään osallistujia kisoihin ollut noin 30 henkilöä, joista suurin osa osallistuu kilpasarjoihin. Nurmijärven Ladulle on myös useissa kisoissa tullut menestystä ja mitaleja. Nurmijärven Ladun joukkue suuntaa yleensä kisoihin omalla bussilla, jossa kisatunnelmaa nostatetaan ennen kisaa ja kerrataan kisojen jälkeen.

SM-kisojen lisäksi avantouimarit ovat osallistuneet myös lajin MM-kisoihin ja moniin muihin pienempiin kisoihin. Mm. Tampereen suunnassa on kisailtu useita kertoja.

 

Avantouintikisoista on mahtava tunnelma. Tässä Nurmijärven Ladun ”urhot” kisatunnelmissa.

Avantouinnin poositiivisista vaikutuksista

Avantouinti antaa paljon positiivisia vaikutuksia. Ohessa on on hauskasti koottu avantouinnin positiivisia vaikutuksia, sekä turvallisuusohjeita uimareille. Ohjeet on koottu aineistosta, joka sisältää Suomen Ladun kokoamia turvallisuusohjeita ja tietoa talviuinnin terveysvaikutuksista. Ohjeen tekijä on Sisällöntuottaja Katoni (Marjoannika Nyman).  Kannattaa tutustua!

 

 

Linkkejä

Avantouinnilla on todettu olevan useitakin terveysvaikutuksia. Kylmänsietokyvyn parantuessa monet ovat huomanneet pysyvänsä terveempänä. Säännöllinen harrastus alentaa myös verenpainetta. Suomen Latu avanto: katso lisää terveysvaikutuksista