NurLa MTB viikkolenkit kevät 2020

NurLa MTB viralliset lenkit – kevät 2020

Kalenteriin voi tulla muutoksia kevään aikana. Tapahtumista ilmoitetaan myös Nurmijärven Latu & Polun Facebook sivuilla. Muista myös tutustua osallistujan ennakko-ohjeeseen. Lenkit alkavat aina klo: 18, ellei muutoin mainita.

Alaikäisten vanhemmat huomio: alle 18 vuotiaille tarvitaan vapaamuotoinen vanhemman lupa. Alle 12-vuotiaat ainoastaan vanhempien mukana.

Tervetuloa mukaan!

Pvm Päivä Ryhmä Kohde/reitti Vaativuus Kuvaus Lähtöpaikka
1.6 Maanantai MTB ja Kilppari Sääksi ja Kiljava Keskivaativa ja helppo Kauden aloitus Kiljavan ja Sääksin alueella. Ajetaan sekä kilppari, että normaali lenkki. Optiona oma eMTB-ryhmä.
Kilpparit lähtee klo: 17:30 ja mtb-ryhmä klo: 18:00
Kiljavantie 539, 05250 Kiljava, Suomi. Lähtöpaikka sairaalan takana. HUOM: nopeusrajoitus sairaala-alueella 30.
4.6 Torstai Kilppari Kiljavannummi Helppo Peruslenkki Kiljavannummen havupoluilla. Hautausmaa, Astrakanintie 100
8.6 Maanantai MTB Tornimäki, Palomäki, Pietarinmäki Vaativa Haastavampi lenkki. Ylä- ja alamäkeä tiedossa. Tornikeskus, Tornimäentie 20, Klaukkala
11.6 Torstai Kilppari Kiljava, Sääksi Helppo Perusleppoisaa menoa Kiljavan maastoissa. Sääksin uimaranta, Sääksjärventie
15.6 Maanantai MTB Lepokallio – Takoja Vaativa Käydään vierailulla Jokelan ja hieman myös Hyvinkään monipuolisilla poluilla. Jokelan koulukeskus, Jyväkuja 13
22.6 Maanantai MTB Alhonniittu Vaativa Vaativampi lenkki Alhonniitun ylä- ja alamäissä. Alhonniittu, Alhonniituntie 8
25.6 Torstai Kilppari Sääksi ympäri lyhyesti Helppo Perusleppoisaa menoa Kiljavan maastoissa. Röykän uimaranta, Kotolahdentie 18
29.6 Maanantai MTB Paraatikallio Keskivaativa Vaativahko lenkki Paraatikallion ylä- ja alamäissä. Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27, Nurmijärvi
2.7 Torstai Kilppari Sääksi, Kiljava ja Röykkä Helppo Kevätkauden viimeinen lenkki. Pidetään ensin hieman huoltokoulutusta sairaalan parkkipaikalla ja ajellaan sitten pieni lenkki Kiljavan ja Röykän raiteilla. Kiljavantie 539, 05250 Kiljava, Suomi. Lähtöpaikka sairaalan takana. HUOM: nopeusrajoitus sairaala-alueella 30.

Luokittelussa otetaan huomioon reitin vaativin osa-alue eli jos reitillä on paljon korkeuseroja, on reitin luokitus vaativa, vaikka muut osa-alueet eivät ole yhtä vaativia. Helpon reitin ei tulisi nousta keskivaativan reitin tasolle.Lenkkien vaativuustason kuvaus perustuu neljään osa-alueeseen: korkeuserot, maastopohja, etenemisnopeus ja tavoitematka.

Luokittelu Korkeuserot Maastopohja Keskimääräinen etenemisnopeus Tavoitematka
Helppo Korkeuseroja vähän Reitti havupolkua ja ajettavissa perustaidoilla. Ei merkittäviä vaikeita paikkoja reitillä. Nopeus on alle 10 km/h Matkan pituus on noin 8-15 km.
Keskivaativa Reitillä voi olla korkeuseroja jonkin verran. Reitillä voi olla jonkin verran vaikeita paikkoja ajettavaksi. Vaikeat paikat voidaan taluttaa. Nopeus voi olla noin 10-11 km/h Matkan pituus voi olla 15-20 km.
Vaativa Reitillä voi olla jyrkkiä tai vaikeakulkuisia osia tai paljon korkeuseroja. Reitillä voi olla ajoteknisesti vaativia paikkoja. Vaativat paikat voidaan taluttaa. Nopeus voi olla yli 12 km/h Matkan pituus voi olla yli 20 km.